گروه معماری آریا قلی پور

۸ نکته طلایی برای ساخت ویلا

5/5 - (1 امتیاز)

ساخت ویلا وقتی به یک کار لازم تبدیل می شود که زندگی شهری یا آپارتمان نشینی با دردسرهایش شما را خسته کرده است؛ یا در شرایطی که بخواهید یک سرمایه گذاری مطمئن انجام دهید. بدیهی است که امروزه بسیاری از افراد در آپارتمان ها زندگی می کنند، گسترش زندگی آپارتمانی و مشکلات مرتبط با آن مانند  مسائل پارکینگ، راهرو و دیوار های مشترک تا حدودی آسایش افراد را سلب کرده است.

حتی اکر این مشکلات هم نباشد بهرحال هزینه کردن در یک پروژه کاربردی به نفع شماست. در این شرایط ساخت یک ویلا و اقامت در آن می تواند به شما کمک کند تا آرامش از دست رفته خود را بازیابید. از طرفی ساخت ویلا چالش ها و سختی هایی را به دنبال خواهد داشت که با دانستن چندین نکته طلایی درباره آن می توانید پروسه ساخت آن را راحت تر اداره کنید. با ما در این مطلب از گروه معماری آریا قلی پور «متخصص در ارائه خدمات طراحی و اجرای ویلا مدرن» همراه شوید تا شما را با ۶ نکته طلایی برای ساخت ویلا آشنا کنیم.

ارتباط با یک شرکت معماری باتجربه برای ساخت ویلا به افزایش ارزش ویلا و جذابیت آن در بازار املاک کمک می کند. یک طراحی منحصر به فرد و با کیفیت ویلای شما را از دیگر ویلای‌های منطقه متمایز کرده تا به عنوان یک ویلا مورد توجه و جذاب معرفی شود. این موضوع تأثیر مستقیمی بر روی ارزش و قیمت فروش ویلا دارد و به مالکان بابت سرمایه‌گذاری‌ در این زمینه اطمینان بیشتری می دهد.

 

نکات طلایی برای ساخت ویلا که باید به آن ها توجه کنیم

امروزه ویلا ها در انواعی از طرح ها و معماری ها ساخته می شوند، قطعا برای ساخت هر یک از آن ها نیازمند اطلاعاتی در زمینه ساخت و طراحی ویلا هستید تا بتوانید  پروژه ساخت سازه مورد نظر خود را با موفقیت و مطابق میل خود به اتمام برسانید. به همین منظور اگر به فکر ساخت یک ویلا هستید اما نمی دانید که برای ساخت آن باید از کجا شروع کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا در خصوص آن نکاتی را برای شما شرح دهیم.

۱-  چقدر بودجه دارید؟

اولین مسئله ای که در ساخت یک ویلا حائز اهمیت است، بودجه شما است. طبیعتا ساختن یک ویلا هزینه زیادی را می طلبد که شما باید قبل از شروع کار بودجه مربوطه را مشخص نمائید. بهتر است قبل از هر اقدامی لیستی از هزینه ها را آماده کنید و تمام جوانب آن را بسنجید تا در طول کار، پروسه ساخت ویلا با مشکلی مواجه نشود.

توجه داشته باشید که بودجه خود را طبق دو عامل اساسی تعیین کنید. اولین عامل متراژ زمین است، اینکه متراژ زمین شما چقدر است و چه مقدار متریال نیاز دارد تا ساخته شود؟ طبیعتا یک زمین ۴٠٠ متری نسبت به یک زمین ۲۰۰ متری متریال بیشتری نیاز دارد و به تبع آن بودجه زیادی را می طلبد. دومین عامل مربوط به امکاناتی است که می خواهید در ویلای خود تعبیه کنید. در صورت بهره‌مندی از امکاناتی همچون: سیستم های هوشمند صوتی و تصویری، سیستم کنترل روشنایی، سیستم امنیتی و… بایستی هزینه بیشتری را برای آن ها در نظر بگیرید.

 

۲_چه سبک طراحی را می پسندید؟

قبل از اقدام به ساخت ویلا باید سبک طرح آن را در نظر بگیرید و یا به کمک یک فرد متخصص در این زمینه، ویلا را طراحی نمائید. نکاتی که باید در طراحی ویلا به آن ها توجه کنید شامل: متراژ زمین، تعداد اتاق ها، محل قرارگیری اتاق ها، آشپزخانه و سرویس بهداشتی، ارتفاع ساختمان، طراحی پنجره ها، نورپردازی و در آخر دکوراسیون می باشد.

از طرفی سبک طراحی ویلا را بهتر است طبق سلیقه خود انتخاب کنید. سبک طراحی جلوه و ظاهر ویلای شما را مشخص می کند و نمایانگر سازه شما خواهد بود. پس این شما هستید که تصمیم می گیرد ویلای شما در چه طرح و شکلی باشد. از جمله این سبک ها می توان به سبک های کلاسیک، مدرن، مینیمال، پست مدرن، نئوکلاسیک، روستیک و تلفیقی اشاره کرد.

 

۳_ یک زمین خوب انتخاب کنید!

در انتخاب زمین مناسب برای ساخت ویلا نیز باید آن را از چندین جهت بررسی نمائید. به عبارتی زمین انتخابی شما باید از لحاظ موقعیت مکانی، چشم انداز مناسب و دسترسی به امکانات آنالیز گردد و پس از تأیید، پروسه ساخت شروع شود. البته لازم به ذکر است که زمین حتما باید از لحاظ قانونی قابل ساخت باشد. توصیه می کنیم که در ساخت ویلا های بزرگ و محوطه سازی آن ها از زمین های مستطیل شکل استفاده نمائید چرا که از این طریق می توان فضای ورودی بیشتری را طراحی کرد.

توجه کنید که در شکل زمین های مستطیلی، بخش زیادی از محوطه در قسمت جلویی ساختمان ها قرار دارند. همچنین اگر زمین مورد نظر شما اریب بود نباید آن را در زیربنا لحاظ کنید اما در مواردی اگر محوطه بیرونی زیادی وجود نداشته باشد می توان از آن برای قسمت هایی از پاسیو، بالکن و… استفاده کرد، در هر صورت زمین اریب جلوه زیبایی برای ویلای شما نخواهد داشت. با این حال بهترین گروه های معماری می توانند هر زمین واجدالشرایطی را برای شما به بهترین شکل ممکن بالا بیاورند.

 

۴_ متریال ساخت باید مطابق با اقلیم منطقه باشد

قطعا هنگامی که از متریال های باکیفیتی استفاده می کنید، دوام سازه شما تضمین می شود. متریال هایی مثل: بتن، فلز و شیشه از مهم‌ ترین مصالح ساخت سازه ها محسوب می شوند. البته در ساخت ویلا مصالح دیگری نیز مورد استفاده قرار می گیرند اما سه مورد مذکور نقش پررنگی در ساخت ویلا دارند. نکته ای که در اینجا باید به آن توجه شود این است که شما متریال و مصالح مورد نیاز را باید طبق اقلیم و منطقه ای که قرار است در آنجا ویلا بسازید، انتخاب کنید. به عنوان مثال در مناطق مرطوب باید از متریالی استفاده نمائید که جذب آب پایینی دارند. به همین ترتیب در مناطق سرد و کوهستانی و اقلیم های گرم و خشک نیز باید از متریال مناسب آن منطقه استفاده کنید.

 

۵_  نورپردازی عنصر زیباشناسی ساخت ویلا است

پیش تر در بحث طراحی ویلا به نورپردازی ویلا اشاره ای داشتیم اما به طور جداگانه نیز باید به آن پرداخت چرا که نورپردازی از عناصر اصلی و مهم ساخت ویلا می باشد که اگر در مکانی درست اجرا شود زیبایی ویلای شما را دو برابر خواهد کرد. لازم به ذکر است که در برخی از ویلا ها از نورپردازی های مخفی و موضعی نیز استفاده می کنند.

نوع کاربری ساختمان، لوکیشن پروژه، مساحت کلی نما، سبک معماری ساختمان به ویژه نما و انتظارات کارفرما از جمله عواملی هستند. که چگونگی نورپردازی را تعیین می کنند. البته در نظر داشته باشید که باید نورپردازی از داخل به خارج باشد و برعکس آن بهتر است اجرا نگردد چرا که در این صورت سبب اختلال در نور، آزار و نقص حریم شخصی افراد می گردد.

 

۶_ فضای باز را محوطه سازی کنید

به دلیل اینکه اکثرا ویلا ها به صورت شخصی ساخته می شوند، فضای باز زیادی دارند. در واقع وجه تمایز ویلا ها با آپارتمان ها در فضای باز آن ها است. در ویلا ها فضا های باز مکانی برای تفریح، استراحت و پذیرایی از مهمانان هستند که می توانید در طراحی آن ها از مبلمان، استخر، آلاچیق و باربیکیو استفاده کنید. البته محوطه سازی و بهره‌مندی از فضای باز به سبک طراحی ویلا بستگی دارد. به عبارتی براساس سبک ویلای شما که کلاسیک است و یا مدرن، محوطه سازی لازم انجام می گردد. مثلا در ویلا های مدرن از دیوار سبز استفاده می کنند و در نمونه های کلاسیک از آلاچیق های چوبی سنتی بهره می برند.

 

۷- از زمانبندی مناسب غافل نمانید

انتخاب زمان مناسب برای شروع ساخت ویلا تأثیر مستقیمی بر کیفیت کار و هزینه‌های پروژه دارد. برای مثال، آغاز کار در فصل‌هایی که هوا بسیار سرد است ممکن است پروژه شما را با مشکلاتی همچون افزایش هزینه‌ها یا کارایی کمتر مواجه کند. بنابراین، انتخاب تابستان یا بهار برای آغاز پروژه منجر به نتایج بهتری می شود. همچنین زمانبندی مناسب باید با توجه به امکانات محیطی مانند دسترسی به منابع، مجوزها و محدودیت‌های محل ساخت در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، ممکن است برنامه‌ریزی برای ساخت ویلا در فصل‌هایی که بارش باران کمتر است و شرایط اقلیمی مناسب‌تری وجود دارد، به‌طور ناگهانی مسائل فنی را کاهش دهد.

 

۸- کار را به کاردانش بسپارید

یک شرکت معماری معتبر به دلیل داشتن تجربه و دانش کافی قادر به ارائه طرح‌ها و ایده‌های نوین برای طراحی ویلا است. طرح‌هایی که علاوه بر زیبایی، عملکرد و کاربری مناسبی نیز دارند. به دلیل تجربه و تخصص این شرکت‌ها، آن‌ها می‌توانند نیازها و خواسته‌های مالکان را به خوبی درک کرده. و بهترین راهکارهای ممکن برای ساخت ویلا ارائه دهند. علاوه بر آن یک شرکت‌ معماری معتبر از مواد با کیفیت بالا و روش‌های ساخت مدرن و پایدار استفاده می‌کند که این موارد می‌توانند به بهبود عمر مفید و ارزش افزوده ویلا کمک کنند. آن‌ها با توجه به آخرین روش‌ها و فن‌آوری‌های مرتبط با صنعت ساختمان، بهبودهای مداوم در فرآیند ساخت و نگهداری ویلای شما را ایجاد می کنند.

 

سخن پایانی

شما در این مطلب با گروه معماری آریا قلی پور  همراه ما بودید همانطور که عنوان شد. ساخت یک ویلا پروسه ای طولانی و هزینه بر می باشد، با این اوصاف برای انجام آن باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشید. و در خصوص اجرای آن نکات ذکر شده را لحاظ کنید.

اگر در هر مرحله از ساخت دقت عمل بیشتری را به خرج دهید، در مراحل بعدی با شرایط بهتری روبرو خواهید شد. گرچه برای ساخت یک ویلا نمی توان تنها به چند نکته بسنده کرد. و در این باره حتما باید با افراد کارشناس و متخصص در این زمینه مشورت کنید و بدین طریق راهنمایی های لازم را کسب نمائید. با کسب راهنمایی های لازم و مشاوره های مفید در این حیطه می توانید با ریسک کمتر و احتمال خطرات پایین تری ویلای خود را بسازید. با کارشناسان گروه معماری آریا قلی پور در ارتباط باشید.

۸ نکته طلایی برای ساخت ویلا

فهرست مطالب